26/12/2013

kim parlayan yıldız olmak ister?

Ne güzel, ışıl ışıl bir kış yaşıyoruz! Hem güneş beklenenden daha çok yüzünü gösterdiği, hem de payet modası alıp başını gittiği için.

Önceden payet denince akla gece elbiseleri gelirdi. Bu elbiseleri özel davetlerde giymek bile cesaret isterdi. Şimdi ise, yürüyüş yaparken giyebileceğimiz bir sweatshirtte de payet var, öğlen yemeği için arkadaşlarla buluşurken giyeceğimiz etekte de.

Üstelik kombinlemek de sanıldığı gibi zor değil! Kuralsız şıklığımızın kurallarından biri; parlak-mat birlikteliği. Payetli eteğinizi triko kazak veya slogan baskılı salaş bir t-shirt ile kombinleyebilirsiniz. Jean pantolonunuzun üstüne payetli blazer ve beyaz t-shirt giyebilirsiniz. Gayet sade bir trenchcoat içine ben burdayım diyen payetli bir elbise veya etek süper olur mesela. Yıpratmalı jean pantolon ve salaş kazağınızla sokağa çıkarken elinize payetli bir portföy çanta çok yakışacaktır.

Kısacası, bu kış birer shining star(parlayan yıldız) olmak hiç de zor değil!

Yukarıdaki kombin fikirlerine biraz da görsel destek verelim:



Payetli modellere ulaşmak da kolay. Pek çok marka, ister tamamen payet kaplı ister sadece payet detaylı modelleri koleksiyonunda bulunduruyor. ZARA'ya uğradığınızda payetli bir parça görmeden çıkmanız mümkün değil. Full payet kaplı mini etekler, eteği payet ve tüy detaylı gece elbiseleri, payet işlemeli t-shirt ve sweatshirtler…Inditex grubunun diğer markaları Pull&Bear, Bershka, Stradivarius'ta da aynı durum geçerli.

MANGO da özellikle yılbaşı koleksiyonunu getirdiği Kasım ayından beri payete yer veriyor.

H&M, Top Shop, TWIST, Mudo aklıma gelen diğer markalar.

Parlak günler dilerim!

No comments:

Post a Comment